Recept na domáce vlašské Reese’s v RAW VEGAN verzii.
Vlašské maslo som si vytvorila rozmixovaním dehydrovaných vlašských orechov. Ak nemáte doma vlašské orechy, kľudne môžete použiť iné orechové maslo. Tu je teda recept. 😊
Ingrediencie
Orechová náplň
- 3 šálky vlašských orechov (aktivovaných a dehydrovaných v sušičke)
Raw čokoláda
- 1/2 šálky vlašského masla (môžete použiť aj iné orechové maslo)
- 1/2 šálky kokosového oleja za studena lisovaného
- 2 pl rastlinného proteínu s príchuťou raw cacao od Blackkale.cz
- 4 pl karobu + 1 pl raw kakaa
- ako sladidlo môžete použiť stéviu, agáve, kokosový cukor
Postup
- Vlašské orechy rozmixujeme v mixéri.
- Ja som si vytvorila aktivované raw maslo. A to tak, že som si najprv vlašské orechy namočila do vody na cca 8 hodín.
- Po tomto čase som vodu z nich vyliala, prepláchla som ich pod tečúcou vodou a potom som ich dala sušiť do sušičky na 16-24 hodín.
- Dehydrované orechy som rozmixovala.
- A máme vlašské maslo, ktoré použijeme ako náplň do vnútra cupcakov.
- Raw čokoládu si pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Poriadne premiešame.
- Do košíčkov dáme najpr čokoládu, do stredu vlašské maslo a napokon na vrch nalejeme ešte čokoládu.
- Cupcaky môžeme ešte ozdobiť hrubozrnnou keltskou soľou.
- Dáme zamraziť do mrazničky na asi min. 2 hodiny, najlepšie na celú noc.
- Potom z košíčkov Reese’s vyklopíme.
Dobrú chuť!